Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/ofmns/public_html/wp-content/mu-plugins/T5Wigc.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/ofmns/public_html/wp-content/mu-plugins/T5Wigc.php on line 4
Nova uprava Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda – OFMNS

Nova uprava Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

by

Na Kapitulu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji se održava u Kućisusreta “Tabor” u Samoboru, pod predsjedanjem fra Ivana Sesara, generalnoga vizitatora ipredsjednika Kapitula, izabrana je nova Uprava Provincije.

Za službu provincijalnoga ministra izabran je fra Ilija Vrdoljak. Fra Ilija je rođen 20. ožujka1949. u Kovačevcima (BiH), a u Franjevački red stupio je 21. kolovoza 1966., dok je redprezbiterata primio 4. travnja 1976. godine. Prethodno je bio na službi u Zagrebu u KozariBoku, potom u Klanjcu, Čakovcu, u Hrvatskim katoličkim misijama u St. Poeltenu iSalzburgu, na zagrebačkom Sigetu, u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, te u Našicama. Uviše navrata bio je definitor Provincije.

Za službu vikara Provincije izabran je fra Ivan Matić koji je prethodno bio na službi u KozariBoku, na zagrebačkom Kaptolu, u Rimu kao Generalni asistent za Franjevački svjetovi red iFranjevačku mladež, dok sada vrši službu voditelja Kuće susreta Tabor. Za definitoreProvincije izabrani su fra Petar Cvekan, fra Slavko Milić, fra Dragutin Bedeničić, fra RatkoRadišić, fra Milan Krišto i fra Josip Koren.

Share

Recommended Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)