Tevékenységeink

Evangelizációs tevékenység

Templomunk lelkészségként működik, ami azt jelenti, hogy bizonyos plébániai lelkipásztori teendőket csak kisegítés formájában végzünk. Rendszeresen misézünk és gyóntatunk valamint templomi hitoktatást tartunk a nyolcosztályos és a középiskolások számára. Ezenkívül szükség szerint előkészítőt a hitjelöltek számára, olyan egyéneknek, akik szeretnének megkeresztelkedni és a Katolikus Egyház tagjává válni. A többi szentséget az illetékes plébános jóváhagyásával szolgáltatjuk ki.

Bonaventurianum

Rendházunk Bonaventurianum név alatt 18 személy befogadására képes fiúkollégiumot működtet egyetemi hallgatók számára. A kollégiumba való felvétellel kapcsolatos információkat bármikor szívesen adunk honlapunkon is található elérhetőségeinken.

Kapisztrán Ferences Ifjúsági kórus

A már több mint egy évtizede sikeresen működő és a minőségi éneklésért kitüntetésekben is részesült ifjúsági kórusunk nagyobb ünnepeken fellép templomunkban.  Évközben több alkalommal vendégszerepel neves rendezvényeken is. A kórushoz szívesen vesszük az éneklés adományával megáldott fiatalok jelentkezését. Érdeklődni általában a szentmisék alkalmával lehet (A szentmisék rendje templomunkban).

Ferences Világi Rend (OFS)

Az újvidéki Ferences Világi Rend 1928 óta áll fenn Újvidéken. Jelenleg két nyelvi csoportban működik templomunkban.

Rendházunkhoz kapcsolódó kezdeményezések

Rendházunk ad otthont az Agapé Kiadónak, amely vallási könyvek, naptárok és nyomtatványok kiadásával foglalkozik. Folyóiratként az egyetlen vajdasági katolikus havilapot, a több mint négy évtizedes múlttal rendelkező Hitéletet jelenteti meg. (>>>)

Domus Pacis (A Béke Háza) lelkigyakorlatos házunk az elcsendesülésre, a lelki elmélyülésre nyújt lehetőséget az érdeklődőknek. (>>>)

A Poverello Alapítvány nehéz családi és szociális környezetben élő, szegény sorsú gyermekek felkarolásával foglalkozik. (>>>)

Más tevékenységeink

Rendházunk tagjai a múltban és a jelenben is felelősséget éreztek az egyház és a társadalom iránt. Jelenleg Harmath Károly a következő tevékenységekben vesz részt: teológiai tanítás a Szabadkai Püspökség hitoktató-képző Teológiai-Katekétikai Intézetén (egyháztörténelem, médiateológia, pasztorális pszichológia), az újvidéki egészségügyi középiskolában latin tanít, a Keresztény Értelmiségi Kör alelnöke, tagja a Magyar Nemzeti Tanács média bizottságának, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség igazgató bizottságának, a Poverello Alapítvány alapítója és igazgatója, az Agapé alapítója és igazgatója valamint a Hitélet főszerkesztője.